OUD-PROFVOETBALLER ARNO ARTS columnist voor Voetbal Friesland

OUD-PROFVOETBALLER ARNO ARTS COLUMNIST VOOR VOETBAL FRIESLAND

Nadat al eerder Alex Pama en Jaap Kingma hun jawoord gaven aan Voetbal Friesland sluit ook oud-profvoetballer Arno Arts zich als columnist aan bij het magazine.
Voetbal Friesland is erg verheugd met de medewerking van de oud-speler van SC Cambuur die voorheen maar liefst 6 seizoenen lang als analist te zien en te horen was bij Eredivisie Live en Fox.

De 49-jarige Groesbekenaar heeft in 19 jaar betaald voetbal 543 wedstrijden gespeeld en daarin 106 keer gescoord. 
NEC Nijmegen was zijn eerste club en vervolgens gingen de verhuisdozen richting FC Luzern in Zwitserland, FC Twente, Cambuur Leeuwarden, Willem II, FC Utrecht en als laatste naar VVV -Venlo. In 1988 kwam hij 1 keer uit voor Jong Oranje.
Zijn erelijst is gevuld met de Zwitserse Voetbalbeker in 1992 met FC Luzern en de KNVB Beker in 2003 met FC Utrecht.

Als trainer is hij sinds 2014 in het bezit van het Coach Betaald Voetbal Diploma. 
Vanaf het seizoen 2005/2006 tot aan juli 2013 was hij als trainer verbonden aan NEC Nijmegen en was daar verantwoordelijk voor het hoogste jeugdelftal de Landelijke A-jeugd. Jasper Cilessen was één van de spelers die toen zijn doorgebroken.
Na NEC vervolgde Arts voor 3 seizoenen zijn trainersloopbaan bij Willem II waar hij als assistent-trainer en techniek- en individuele trainer werkte en waar hij onder andere Frenkie de Jong onder zijn hoede had.

Vanaf seizoen 2017/2018 is hij werkzaam als hoofdtrainer bij 3de Divisionist Achilles'29, de club waar hij ooit als jeugdspeler begon.
In hetzelfde seizoen werd Arts door Real Madrid speler Mink Peeters gevraagd om hem individuele techniektraining te geven. 
Dat beviel Arts zo goed dat hij vanaf die tijd nog steeds 2x in de ochtend techniektraining geeft aan een groep amateur-en profvoetballers.

De eerste bijdrage van Arno Arts zal in het mei-nummer van Voetbal Friesland Magazine te lezen zijn.