Theater Sense

 

 

Sense Dokkum: meer dan alleen een theater

De stad Dokkum kent een roemrijk maar ook roerig theaterleven. Het laatste lijkt met de komst van partycentrum Sense echt verleden tijd. In een relatief kort tijdsbestek hebben de eigenaren Douïna en Bert Viet samen met de culturele commissie dit theater op de culturele kaart van Nederland gezet. Maar Sense biedt meer dan alleen maar theatervoorstellingen.

Een schoonmaakbedrijf tegelijkertijd runnen met een partycentrum, lijkt als water en vuur. Toch besloten Douïna en Bert Viet dit avontuur in 2008 aan te gaan. Het schoonmaakbedrijf Vitesse was al gevestigd in het Colosseum, een voormalig koelhuis dat Bert Viet liet transformeren tot een bedrijfsverzamelgebouw. Nu stond een nieuw avontuur te wachten.

Dit nieuwe avontuur blijkt, soms met horten en stoten, een succesfactor. ‘Sense mikt met name op grote namen zoals onlangs Guido Weijers en Veldhuis & Kemper. Het grote publiek in Noardeast Fryslân zit niet te wachten op onbekende grootheden of voorstellingen in het alternatieve circuit’, aldus Douïne Viet. Het programma spreekt boekdelen. Op 3 maart komt Jandino naar Dokkum en een week later mag Joris Linssen & Caramba het publiek in dit prachtige theater vermaken. En wie Teake van der Meer nog één keer wil zien schitteren moet er snel bij zijn. Op 17 maart neemt hij afscheid van het Dokkumer publiek.
Sense heeft de afgelopen jaren ook naam gemaakt met grote kindervoorstellingen zoals Woezel & Pip en Ernst, Bobby en de rest, die op 17 februari as. met de vakantieshow zowel jong en oud een dikke glimlach gaan bezorgen.

Ontleent Sense haar succes dan alleen aan de grote namen uit de showbizzwereld? Volgens Douïna Viet zeker niet: ‘Ons theater is letterlijk en figuurlijk laagdrempelig. De voorstellingen vinden plaats op een vlakke vloer. Hierdoor ontstaat een geweldige interactie tussen publiek en de artiest(en). En om een voetbalterm te gebruiken; de artiesten slaan de derde helft bijna nooit over”.

Maar Partycentrum Sense is ook dé plek voor spetterende bruiloften, geweldige bedrijfsfeesten en professionele presentaties, vrijwel alles is mogelijk. De theaterzaal biedt ruimte voor 400 zittende gasten en 1000 staande gasten. De sfeervolle lounge is geschikt voor een feest vanaf 40 personen. In samenwerking met stadscafé Artisante verzorgt Sense speciale arrangementen. De inwendige mens komt zeker aan haar trekken. Gasten in Sense kunnen genieten van heerlijke cocktails, verschillende buffetten uit verschillende landen of tapas buffetten met verschillende smaaksensaties.

Op zakelijk gebied kent Sense ook veel mogelijkheden, zoals het organiseren van seminars, workshops of diners. De inhoud wordt door de klant bepaald. Nieuwe zakelijkheid noemt Douïna Viet de wijze waarop Sense de werelden van cultuur en het bedrijfsleven met elkaar verbindt: ‘vergaderen, leren en informatie overbrengen in een culturele omgeving.’ Partycentrum Sense is een echt familiebedrijf. Ook de beide dochters en zoonlief dragen een steentje bij. Met z’n allen zorgen zij voor een gastvrij onthaal en vieren straks Oud & Nieuw met 1000 gasten in eigen huis.

Partycentrum Sense, Hogedijken 18-2 te Dokkum is telefonisch bereikbaar via 0519-222969 of via e-mail theater@sensedokkum.nl. Voor meer informatie: www.sensedokkum.nl.