Sportcafé Harmonie

Het verrassende aanbod van Sportcafé Harmonie in Dokkum

Bij de rondleiding door het sportcafé Dokkum toont eigenaar Jacob Visser trots de oorkonde die zijn vader Jappie Visser kreeg als aandenken voor de enige interland (amateurs) die de geboren Westereender op 30 maart 1963 in Rotterdam tegen Frankrijk speelde. Naast de oorkonde prijkt een foto van zijn in 2013 overleden vader met Johan Cruijff. Deze foto is genomen op het sportpark van v.v Noordpool UFC in Uithuizen waar Visser sr. uitbater was van de beroemde discotheek 538. Jappie Visser speelde in de jaren zestig met cracks zoals Sikke Venema en Johan Zuidema op het hoogste amateurniveau bij v.v. Zwaagwesteinde.

Alcohol en sport lijken als vuur en water op elkaar. Toch is er ook een gezamenlijke deler, namelijk ontspanning. Jacob Visser biedt met sportcafé Harmonie zijn bezoekers die ontspanning, maar dan wel op actieve wijze. Hij speelde hiermee in op een behoefte die ook in de regio Noordoost-Fryslân onderhuids aanwezig was. Vorig jaar oktober kreeg Visser zijn ultieme déjà-vu gevoel toen hij de voormalige bioscoop aan de Legewei 33 in Dokkum kocht. Ooit had zijn vader in Uithuizen een oude bioscoop getransformeerd tot een etablissement voor bruiloften en partijen. Nu stond hij voor eenzelfde uitdaging. Het pand werd met behulp van kennissen en vrienden gestript en gerenoveerd.

Op de begane grond bevinden zich zes poolbiljarttafels, één snooker- en één gewone biljarttafel. Nieuw is een airchockey tafel. Daarnaast kan in sportcafé Harmonie naar hartenlust worden gedart. Dat de dartsport door de successen van Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen hartstikke populair is, blijkt wel uit de drie dartsverenigingen die onderdak hebben gevonden in sportcafé Harmonie. Onder het genot van een kopje koffie/thee of een drankje en een snack kunnen bezoekers ook bekende spelletjes spelen zoals 30 seconds, back gammon, kolonisten, rummikub, dammen, schaken en sjoelen. In de imposante bovenzaal organiseert Jacob Visser naast darttoernooien, voetbalkwissen, bingo’s en concerten. In de komende winterperiode staat de coverband Doe Maar na op het programma.

Sinds de opening van het sportcafé was Vissers meest lucratieve avond toen Badr Hari regerend wereldkampioen Rico Verhoeven uitdaagde. De bezoekers konden op een groot beeldscherm en een aantal flatscreens deze kickbockwedstrijd live volgen. Maar ook als Max Verstappen in de vroege ochtenduren de Grand Prix van Maleisië wint, zit het sportcafé vol en genieten de liefhebbers van de formule 1 niet alleen van Mad Max maar ook van een heerlijk ochtendontbijt. Vanzelfsprekend zendt sportcafé Harmonie alle wedstrijden van de Eredivisie, KNVB Beker, Bundesliga, Premier League, Primera División, UEFA Champions League, Europa League, Interland voetbal en veel meer uit.

Voor teamuitjes is sportcafé Dokkum ‘the place to be’. Hiervoor is de bovenzaal sowieso beschikbaar, maar kan in overleg ook de benedenverdieping met de diverse biljart- en pooltafels worden gehuurd. In samenwerking met een cateraar zorgt Jacob Visser en zijn medewerkers dat de inwendige mens zeker niet wordt vergeten. Onder het motto ‘alles is mogelijk’ kan vrijblijvend contact met sportcafé Harmonie worden opgenomen middels het e-mailadres sportcafeharmonie@gmail.com of telefoonnummer 06-54910972. Nog meer informatie is te vinden op www.sportcafeharmonie.nl.