BDD BezorgDienstDokkum

BDD bezorgdienst: de goedkoopste uit de regio!

Wat doet iemand die in bezit is van een overbodige bedrijfswagen (transporter)? Natuurlijk zou je die op Marktplaats te koop kunnen aanbieden. Dirk Steringa maakte echter van de nood een deugd. Hij startte met een bezorgdienst. De geboren Dokkumer, die zijn sporen met name in de Foodsector heeft verdiend, sprong in het begin van dit jaar zonder watervrees in het diepe. Hij ontwierp een logo, maakte een sticker en lanceerde een website. Oh ja, er moest nog een klinkende naam worden bedacht. Hij koos voor BezorgDienstDokkum (BDD). Simpel maar heel herkenbaar.

Met de Dokkumer Vlaggen Centrale als grote zakelijk klant was er sprake van een vliegende start van dit jonge bedrijf. Maar naast zakelijke klanten bedient BDD ook natuurlijk de particuliere markt. Dit blijft niet alleen beperkt tot de noordelijke provincies. Bovendien draait Dirk Steringa zijn hand niet om voor een klus in Limburg of zelfs over de grenzen. Onlangs moest hij nog een keuken afleveren in Berlijn.

Hoe timmer je als nieuwkomer in deze branche aan de weg? BDD doet dit door het verspreiden van flyers en adverteren op Instagram, Marktplaats en Facebook. Via dit laatste medium ontdekte Voetbal Friesland deze bezorgdienst, die de magazines voortaan bij de voetbalverenigingen bezorgt. Maar evenzeer door mond-op-mond reclame probeert BBD het aantal ritten fiks te kunnen uitbreiden.

Het ontbreken van concurrentie in de regio Noordoost-Friesland biedt direct geen voordelen. De klanten zoeken vaak een bezorgdienst in de omgeving waar iets afgeleverd moet worden. Gelet op de bevolkings- en bedrijvendichtheid staat deze regio laag op de nationale ladder. Toch maakt BDD  reclame als de goedkoopste in de regio. Dit is dus voornamelijk voor klanten die goederen wil laten bezorgen dicht bij huis. BDD houdt hierbij rekening met de smalle beurs van de bewoners in de regio waar het besteedbaar inkomen lager is dan gemiddeld in Nederland. Zowel zakelijke als particuliere klanten betalen slechts € 19,= (incl. BTW) voor een rit binnen 20 kilometer van Dokkum.

De tarieven (excl. BTW) die BDD hanteert zijn gebaseerd op het aantal kilometer:

20 – 49 km = € 0,59
50 – 249 km = € 0,49
250 – 1000 km = € 0,39

In tegenstelling tot de meeste andere bezorgdiensten hanteert BDD geen brandstof- of gewichtstoeslag. Alleen voor vervoersklussen ’s nachts/weekenden en met de feestdagen worden bovengenoemde tarieven met respectievelijk 20% en 50% verhoogd.

Bezorgdienst Dokkum (BDD) vervoert alles wat qua afmeting geschikt is voor de bedrijfsauto. Voor personen die niet zo handig zijn of over te weinig vrije tijd beschikken, biedt BDD in het noorden van Nederland als extra ook een demontage- en montageservice van meubelen aan. Neem voor meer informatie omtrent de scherpe tarieven vrijblijvend contact met BDD op door een mail te sturen naar info@bezorgdienstdokkum.nl of te bellen naar 06-51546932. Op de website www.bezorgdienstdokkum.nl is nog meer informatie over BDD te vinden.