Foeke Dijkstra.nl

Foeke Dijkstra plaag voor ongewenste dieren en vuil

Foeke Dijkstra uit Oudwoude mag graag de boel schoonhouden. Is het niet het doel van WTOC dat hij jarenlang als keeper verdedigde dan is het wel beroepshalve. Dat zijn kwaliteiten wordt gewaardeerd, blijkt wel uit de nominatie door RTV-NOF voor ‘Ondernemer van het Jaar’. Breng snel uw stem op hem uit via http://www.rtvnof.nl/sportenondernemersprijs.

Zeven jaar geleden startte hij zijn eigen ongediertebeheersingsbedrijf. Daarvoor was Foeke werkzaam bij Jappie Wijma, de bekendste schoorsteenveger van Noordoost Friesland. In 2006 startte hij de onderhandelingen met zijn baas om het bedrijf over te nemen. Echter Jappie Wijma werd ziek waardoor er een streep onder de bedrijfsovername kon worden gezet. Na het overlijden van Jappie in 2008 had niemand binnen het bedrijf een giflicentie om wespen te bestrijden. Foeke heeft toen de benodigde papieren voor bestrijdingstechnicus behaald. Hiervoor moest hij door een coach worden begeleid. Dit werd Gerrit Dijkstra, een bekende van de familie, die eigenaar was van een klein bedrijfje in ongediertebestrijding met ongeveer 17 klanten. Dijkstra moest door lichamelijke klachten noodgedwongen stoppen met zijn bedrijf. Dit was voor Foeke de uitgelezen mogelijkheid om een eigen bedrijf te starten. Vanaf 1 november 2010 stond Foeke voortaan op eigen benen. Niet alleen in ongediertebeheersing maar ook op het gebied van schoonmaak. Naast zijn eigen bedrijf was hij ook nog beheerder en grafdelver van het kerkhof in Oudwoude. Op dit moment beperken de werkzaamheden voor de kerk zich tot het delven van graven.

Vanaf de start van het bedrijf was er voldoende ‘drokte’. Naast heit Sjoerd sprong ook Jelle Geert Pompstra vaak bij. Pompstra, ooit ook een talenvolle keeper, is nog steeds in dienst van het schoonmaakbedrijf dat momenteel werk biedt aan vier jongens. Ongediertebestrijding en bedrijfshygiëne zijn bijna onafscheidelijk van elkaar. Foeke Dijkstra heeft een groot aantal klanten in de foodsector waar hygiëne topprioriteit is. Met name slagers, bakkers en restaurants weten de kwaliteiten van het bedrijf uit Oudwoude te waarderen. Preventie is hierbij het sleutelwoord. Foeke en zijn team voeren bij deze bedrijven wekelijks controle uit.

Onder de naam Foeke Dijkstra.nl is het bedrijf een partner van ongediertenbestrijding.com voor deze regio. Het schoonmaakbedrijf is hierop geselecteerd op basis van servicegerichtheid en vakkennis. Het bedrijf biedt maatwerk voor problemen die bedrijven en particulieren hebben met ongedierte. Foeke Dijkstra rekent geen voorrijkosten en is bijna altijd binnen 24 uur op de plek des onheils. Dit komt met name omdat hij voornamelijk dicht in de buurt werkzaam is. Voor klussen buiten de regio wordt namelijk door verwezen naar collega’s die ook aangesloten zijn bij dezelfde organisatie. Hierdoor kan Foeke Dijkstra niet alleen de kosten drukken maar ook de tarieven laag houden. Daarnaast is het belangrijk dat hij kennis heeft van de lokale omstandigheden. Dit kan van invloed zijn op het bestrijden en (voort)bestaan van bepaalde beestjes. Heeft u last van wespen, ratten, muizen, vliegen, spinnen, luizen/vlooien, mieren, mollen, kakkerlakken, bedwantsen, franjestaarten, hommels/bijen neem dan contact met Foeke Dijkstra op. Op zijn website www.foekedijkstra.nl is over elk afzonderlijk plaagdier informatie te vinden.

Op deze website vindt u daarnaast gedetailleerde informatie over gevel- en bestratingreiniging, maar ook hoe glasbewassing via Osmose werkt. Foeke Dijkstra heeft veel ervaring in het bestrijden van houtworm. Recent zijn diverse kerkgebouwen, boerderijen en woningen door hem en zijn medewerkers verlost van dit plaagdier. De steenmarter is een verhaal apart. Door de beschermde status is hier namelijk geen sprake van bestrijden maar krijgt de klant advies hoe zij dit dier kunnen weren.

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Dat kan! U kunt een mail sturen naar info@ongediertebeheersing.com of bellen naar 0511-453455 of 06-11218159. Foeke Dijkstra is met zijn bedrijf gevestigd aan de Jan Binneswei 11 te Oudwoude.