Therapie-en trainingscentrum De Vesteynde

Therapie- & trainingscentrum De Vesteynde dé pluspraktijk in de regio

Bezoekers worden, voordat men nog maar één stap in het Therapie- & trainingscentrum De Vesteynde hebben gezet, gewezen op een raamposter met daarop vele mogelijkheden die eigenaar Kornelis Bijlsma en zijn staf van negen therapeuten patiënten kunnen bieden. Voor elk gewricht, spier of pees is specialistische kennis in huis. De dienstverlening is verdeeld over drie pijlers: therapie, sport en winkel.

Naast reguliere fysiotherapie zijn Bijlsma en zijn medewerkers tevens gespecialiseerd in manuele therapie, sportfysiotherapie en kinderfysiotherapie. Dit is nog maar het topje van de ijsberg. Dry Needling, shiatsu-, podologie, oedeem-, EPTE-, Shockwave-, Redcord therapie, functionele osteopathie, echografie, flexchair enz. behoren ook tot het takenpakket.

Sport en De Vesteynde zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Bijna alle therapeuten zijn op één of andere wijze verbonden aan een sport. Dat kan variëren van atletiek tot basketbal en van voetbal tot fierljeppen. Sporters kunnen kiezen uit een groot aantal trainingsprogramma’s. De Vesteynde levert hierbij maatwerk en ondersteuning van de therapeut met de juiste expertise.
Vele voetbalverenigingen hebben de kwaliteiten van De Vesteynde in de loop der jaren ontdekt. Bij v.v. Zwaagwesteinde en Harkema Opeinde houdt men op doordeweekse avonden een spreekuur. Daarnaast focust een speciale Kniegroep zich op één van de meest gevreesde blessures bij sporters: de gescheurde voorste kruisband. Want elke sporter revalideert bij kruisbandletsel of bij een spierscheuring op grond van op maat ontwikkelde protocollen.

Dat er veel waardering is voor de werkwijze van De Vesteynde blijkt wel uit de indrukwekkende lijst van partners-in-sport. Kornelis Bijlsma was als therapeut voor de Nederlandse Triatlon Bond actief op EK’s en WK’s en de Olympische zomer spelen van Athene en Sydney. De Olympische winter spelen van Vancouver en Sotsji werden ook al begeleid. Komende winter zullen Menno Schaafsma en Kornelis Bijlsma in het Zuid Koreaanse Pyeongchang namens De Vesteynde de fysiotherapeutische begeleiding van de Olympische shorttrackploeg met o.a. Sjinkie Knecht en de bobslee ploeg verzorgen. De bemanning van It Skûtsje van Drachten, de schaatsers van Sportschool Eleven de korfballers van KV Flamingo’s en de Mountainbikers van het Habitat team zijn een willekeurig opsomming van sporters die zich graag laten behandelen door de therapeuten van De Vesteynde. Daarnaast heeft De Vesteynde een samenwerkingsverband met sportstad Heerenveen/CTO.

Sinds kort kunnen patiënten bij de Vesteynde ook gebruik maken van een echo apparaat. Een voordeel is dat de kosten, in tegenstelling tot een ziekenhuis, niet onder het eigen risico vallen.

Door het volgen van opleidingen, master classes, cursussen behoren de therapeuten van De Vesteynde tot het topsegment binnen de beroepsgroep. Nieuwe ontwikkelingen houden zij nauwlettend in de gaten. Omdat De Vesteynde veel met (top)sporters werk zijn ze ook op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke inzichten ten aanzien van revalidatie en herstel. De Vesteynde werkte bijvoorbeeld als eerste in Friesland met gefocusseerde shockwave therapie (ESWT) lang voordat andere praktijken deze vorm van therapie ontdekten. Zodoende konden bijvoorbeeld hardnekkige hielklachten heel goed behandeld worden.

Naast uitgebreide fysiotherapeutische mogelijkheden heeft de Vesteynde de beschikking over een Registerpodoloog. Deze specialist houdt zich bezig met het houdings- en bewegingsapparaat waarbij het aangrijppunt de voeten zijn. Veel mensen hebben problematische voeten en daar zijn steunzolen de oplossing. Veel voetballers klagen vaak over pijnlijke voeten tijdens het voetballen omdat voetbalschoenen niet per definitie gemaakt zijn om goede steun aan de voeten te verlenen. Het plaatsen van sportsteunzolen is dan een hele goede optie.

De zorgverzekeraars hebben met de Vesteynde een Plusovereenkomst afgesloten. Pluspraktijken zetten zich aantoonbaar in voor kwaliteit en transparantie. Van de Vesteynde verwachten de zorgverzekeraars dat zij continu bezig zijn om het beste uit hun vak te halen. Dat zij klantervaringen en kwaliteit monitoren en dat verbeteren van het eigen professioneel handelen een onderdeel is van hun dagelijkse praktijkvoering. Voordelen van een Pluspraktijk zijn: deskundige fysiotherapeuten, goede bereikbaarheid, ruime openingstijden, korte wachttijd en goede samenwerking met andere zorgverleners.

De Vesteynde heeft drie vestigingen, de hoofdvestiging in De Westereen (Sportloane 10), Buitenpost (Einsteinstraat 6) en Harkema (Splitting 3). Voor meer informatie zie www.devesteynde.nl. Via info@devesteynde.nl of 0511-447337 kunt u contact met De Vesteynde opnemen.

Alle behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed door u zorgverzekering mits u voldoende aanvullend verzekerd bent. Met alleen een basis verzekering wordt fysiotherapie of podologie niet vergoed. Bekijk goed welke keuzes u maakt bij het uitzoeken van een polis. Een aanvullende verzekering is noodzakelijk voor vergoedingen!