Intersport Dokkum

Intersport Dokkum: ruime keuze voor elke sporter

Freerk de Beer en Melvin Huizenga sprongen ruim zes jaar geleden in het diepe door op het winkelplein Zuiderschans te Dokkum te starten met een nieuwe sportzaak. Onder de franchise formule Sport 2000 had Dokkum en omstreken eindelijk een opvolger voor Straatsma Sport & Sportmode, een begrip in Noordoost-Friesland. Vijf jaar was deze regio verstoken geweest van een waardige winkel in sportartikelen. Beide heren hebben veel tijd, energie en geld gestoken in het nieuwe avontuur. Ondanks economisch barre tijden slaagden de twee ondernemers erin om van hun bedrijf een succes te maken.

Afgelopen voorjaar werd Sport 2000 ingeruild voor Intersport. Een bewuste keuze. Met betrekking tot de grote merken zit Intersport op de voorste rij. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Ieder jaar komen de marktleiders Adidas en Nike met nieuwe modellen. Zij zijn de trendsetters. Ook televisie speelt hierin een belangrijke rol. Om een voorbeeld uit het verleden te noemen: inloopshirts. Als miljoenen Nederlanders met het bord op de schoot tot hun grote verrassing zien dat spelers van een team in het betaald voetbal bij de warming-up niet het wedstrijdshirt dragen, dan kan je er vergif op innemen dat binnen een maand de eerste voetbalvereniging bij een sportzaak op de stoep staat met dezelfde wens.

Intersport kan razendsnel schakelen en op nieuwe trends anticiperen. In de winkel in Dokkum liggen dan ook de nieuwste kleding- en schoenmodellen van de topmerken. Mocht er onverhoopt iets niet op voorraad zijn dan zal er gekeken worden of dit voor de klant op korte termijn besteld kan worden. Het franchise concept van Intersport laat ruimte voor de ondernemers om in te spelen op de lokale markt. Een basisassortiment kan worden aangevuld met merken welke de lokale markt vraagt. Ook heeft Intersport een eigen merk waar beginnende sporters tegen een zeer betaalbare prijs kunnen instappen.

Voor sportverenigingen kan Intersport complete clublijnen en materialen leveren tegen scherpe prijzen. Ook kan er door Intersport een volledig ingerichte webshop voor de club geleverd worden. Natuurlijk blijft voetbal de hoofdtak, maar ook andere sporters krijgen het gevoel – als zij eenmaal over de drempel in de winkel aan de Zuiderschans 1A zijn – van een kind in een snoepwinkel. Het gaat te ver om alle sporten op te noemen die de heren De Beer en Huizinga en hun medewerkers kunnen bedienen, maar hier volgt toch een aantal voorbeelden: badminton, basketbal, korfbal, tennis, fitness, squash, outdoor, running, gym, ballet, vechtsport, wielrennen, zwemmen en niet geheel onbelangrijk in onze provincie de schaatssport. Ook voor casual kleding en schoenen kunt u terecht bij Intersport Dokkum, die via de Centrale As uit heel Noordoost-Friesland snel te bereiken is en waar u gratis voor de deur kunt parkeren.

Nog meer informatie kunt u vinden op www.intersport.nl/dokkum. Ook is Intersport Dokkum bereikbaar via info@intersportdokkum.nl of 0519-767272.